Belastingvoordeel

 

Belastingvoordeel voor werkgevers

De overheid stimuleert scholing. Werkgevers kunnen dan ook in aanmerking komen voor belastingvermindering als een tegemoetkoming in de studiekosten van werknemers. Tevens kunnen zij een korting krijgen op kosten voor een EVC-procedure (Erkenning van Verworven Competenties), zoals vastgelegd is de Wet Vermindering Afdracht loonbelasting (WVA).

 

Belastingaftrek bedrijven

Voor werkgevers en ondernemers zijn alle gemaakte cursuskosten 100% aftrekbaar van de winst. Bedrijven en ondernemers kunnen deze scholingskosten als bedrijfskosten op de winst in mindering brengen.

 

Belastingaftrek particulieren

De overheid stimuleert scholing. Daarom mag je studiekosten als persoonsgebonden aftrek bij je aangifte inkomstenbelasting in mindering brengen. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Jij of je fiscale partner maken de kosten voor jouw studie

  • De cursus of opleiding is gericht op je beroep of toekomstige beroep

  • Er is sprake van een leertraject. Je doet kennis op onder begeleiding

  • De uitgaven (min evt. vergoedingen) zijn hoger dan de drempel van € 500,-

 

De kosten van de opleiding kun je opgeven met de belastingaangifte. Voor meer informatie en details kun je terecht bij de Belastingdienst.

 

Opleiding via UWV of gemeenten

Voor iemand die langdurig werkloos is, kan scholing soms de enige mogelijkheid zijn om weer aan de slag te kunnen. Het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV) en de gemeente mogen iemand dan een opleiding of cursus aanbieden, met behoud van de uitkering. Je moet wel aan de 'voorwaarden van de scholingsregels WW' voldoen. Voor elke werkloze bekijkt de gemeente of het UWV welke opleiding de meeste mogelijkheden biedt. Bel voor meer informatie met de UWV Telefoon 0900 - 92 94 of neem contact op met de gemeente waarin je woonachtig bent.Copyright Leermeester.nl 2016 - 2017 © | Leermeester.nl is een initiatief van HOC.nl
Leermeester - Leermeester Training - Leermeester Horeca - Leermeester Cursus - SVH Leermeester - Leermeester Diploma

Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.